17 Mayıs’ta Boğaziçi Üniversitesi Köy ve Kooperatifçilik Kulübü ve Çevre Kulübü olarak ev sahipliği yaptığımız, Türkiye’nin her yerinde doğa için, yaşam için direnen platformlar, üniversite kulüpleri, topluluklar, kooperatifler ve sivil toplum örgütleri olarak doğa talanına karşı bir aradayız.

Doğamıza, yaşamımıza yapılan saldırılara karşı direnerek tüm direnişleri ortaklaştırmayı, gündem haline getirmeyi hedefleyerek Haziran 2013’ün inancı ve kararlılığıyla 17 Mayıs’ta bir araya geleceğiz. Halaylarımız, horonlarımız, sözlerimiz, sloganlarımız, umudumuz bizimle olacak.

Destekleyen kurum ve topluluklar:
Kuzey Ormanları Savunması
TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu
MMO Öğrenci Komisyonu

#direniyoruz

Enerji ihtiyacı bahanesiyle derelerimiz tünellere hapsediliyor, kurutuluyor. Suyumuza genç, yaşlı el ele sahip çıkıyoruz, #direniyoruz.

Dışa bağımlılık bitsin söylemiyle ormanlarımız katledilip, nükleer santraller kuruluyor. Çernobili hatırlıyor, inatla #direniyoruz.

Siyanürlü maden arama çalışmaları, termik santraller yapılarak zehirleniyoruz. Sağlıklı yaşam hakkı isteyip, #direniyoruz.

Kentlerimizde yeşil alan bırakılmıyor, her yer betonlaştırılıyor. Yaşam alanlarımızı savunuyor, #direniyoruz.

Haziran’da milyonlar oluyor, mesele yalnızca 3-5 ağaç değil diyerek, bir arada olmanın verdiği güvenle gülerek direniyoruz.

Doğa talanına karşı yaşam alanlarımız için #direniyoruz.